Vår reise gjennom Hellas fortsetter med en blanding av opplevelser. Athen, til tross for sin tåkete overflate og bråkete gater, utstråler en unik sjarm og historie, noe som gjør den til en utmerket destinasjon for en langhelg. Min venn Thomas, Sandra og jeg har nettopp ankommet til Piraeus etter en 2½ times båttur fra Sifnos. Det føles godt å være tilbake på fastlandet, og nå står vi overfor neste utfordring: hvordan kommer vi oss til Athens sentrum? Etter å ha forlatt tanken på en taxi, bestemmer vi oss for å ta metroen til Monastiraki i ekte ryggsekkturistånd.

Metroreisen, som bare koster 5 kr per billett, er effektiv og tar oss til Monastiraki på omtrent 30 minutter. Når vi stiger opp fra metrostasjonen, møtes vi av en pulserende bydel som står i sterk kontrast til Sifnos’ rolige atmosfære. Gatelivet her er en virvelvind av musikk, handelsmenn og matboder, og man kunne lett tro at man var i en livlig afrikansk by snarere enn i Europa.

Etter å ha sjekket inn på hotel Attalos, som ligger beleilig nær Monastiraki, begir vi oss ut for å finne mat. Vi finner snart et lite sted i en smug hvor vi kan tilfredsstille sulten med pita-wraps og gyros, noe som gir oss ny energi for besøket til Akropolis.

Vår vandring til Akropolis er imponerende. Utsikten over byen blir bare bedre jo høyere opp vi kommer. Men på toppen møtes vi av en stor folkemengde og omfattende restaureringsarbeid, noe som fjerner noe av sjarmen. Informasjonen om de historiske bygningene er også sparsom.

Vi fortsetter vår utforskning av Athen og oppdager snart byens unike sjel og sjarm, spesielt i den gamle bydelen Plaka, hvor vi nyter en fantastisk middag på et livlig torg.

Etter en minneverdig kveld, beveger vi oss til hotellets takterrasse for å nyte solnedgangen over Athen. Byen er kanskje ikke et typisk valg for en langhelg, men dens kombinasjon av livlige gater og antikke greske ruiner gjør den til en fascinerende destinasjon.

For de som søker en enda mer unik gresk opplevelse, anbefaler jeg et besøk til Kalamata, en perle som tilbyr en annen side av det greske landskapet. Mer informasjon om denne sjarmerende byen finnes på Kalamata i Hellas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *