Langs de store hovedveje i Tanzania ligger der i ny og næ et grøntsags- og frugtmarked. Sådan et farvefyldt marked fandt vi ca. 20 km uden for Arusha i Nordtanzania, lige for foden af det grønne Mount Meru.

En eftermiddag under vores ophold på Mellemfolkeligt Samvirkes træningscenter MS-TCDC i Nordtanzania blev vi ”inviteret” med ud på markedet Tengeru ca.10 km fra centeret og 20 km fra safaribyen Arusha. Markedet ligger på hovedvejen mellem Kilimanjaro lufthavn – Arusha – Moshi.

Det der slår en mest, når man kører op og ned af vejene i Tanzania og generelt nok Afrika, er hvor mange mennesker der går langs vejene. Især kvinderne med deres farvestrålende dragter og deres kurve på hovedet fyldt med alverdens ting. En bagside er dog, at netop den vej vi kører på regnes blandt en af Østafrikas farligste, da der jævnligt dør rigtigt mange mennesker. En uges tid inden vi ankom til Tanzania, var der en bus der kørte galt der, hvor ca. 60 mennesker omkom. Heldigvis kom vi uskadte frem til markedet.

Da vi når frem til markedet i Tengeru bliver vi mødt af en stor flok drenge der flokkes omkring bilen. De spørger allesammen om alt muligt – som for os er mere eller mindre uforståeligt for os. Men Jesper som har boet i Tanzania i et års tid siger at de gerne vil bære de frugter vi måske køber.

Vi bevæger os fra parkeringspladsen og ind på markedet, hvor der hovedsageligt bliver solgt frugter og grønsager. Drengene er stadig rundt om os, og folk kigger på os, som om vi er de første hvide mennesker, de har set. De er i hvert fald meget nysgerrige. Det fede er dog, at vi på ingen måde føler os “bange”.

Jeg vil tage et par billeder af markedet – men det viser sig, at drengene er meget interesserede i kameraet. Jeg tager lidt billeder af dem, og viser dem billederne på skærmen efterfølgende – det var et stort hit.

Det var en ret fed oplevelse at befinde sig sammen med flere hundrede lokale og opleve den meget autentiske afrikanske afslappende stemning. Det kan klart anbefales. Jeg gav et par af drengene lidt penge da vi kørte, men Jesper fortalte mig senere, at pengene bliver brugt på lim, som de sniffer. Så meget for 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *