Allerede på vejen til Mikumi National Park begyndte der at dukke flere og flere dyr op på begge sider af vejen. Jeg havde ikke før set så mange elefanter og giraffer samlet på ét sted. Der var også mange gazeller, zebraer, vortesvin og bavianer. De virkede alle sammen meget upåvirkede af den store hovedvej, der fører alle lastbiler vestfra til Dar es Salaam – og omvendt.

Vi ankom til vores camp over middag og blev meget imponerede over den. Sidst vi var på safari i Tanzania sov vi i et forholdsvis lille telt på feltsenge i soveposer og vores chauffør og kok slog teltet op, hver gang vi kom til et nyt sted. Men sådan var det ikke her! Campen bestod af otte halvtage bygget af bambus, hvorunder der stod stort telt – med senge og natbord i. Ude foran var der et lille bord og fire stole, så man havde sin egen teresse. Og så var der et toilethus med bad – det var noget af en opgradering fra sidst (der nu også havde sin egen charme). Da vi havde set vores telt, hvor vi skulle tilbringe to nætter og fået vores ting derind, blev vi inviteret over i ”resturanten” (en bambusoverdækning med borde og stole) for at spise frokost. Maden blev tilberedt af ejeren af campens datter. Det var kun den ene af nætterne, der var andre i campen, ellers havde vi den for os selv –sammen med ejeren, hans datter og vores chauffør.

Selve nationalparken ligger ca. 280 km ind i landet fra Dar es Salaam. Det tager omkring fire timer at komme dertil i bil. Mikumi er Tanzanias fjerde største nationalpark og er på 3230 km². Man kan besøge parken hele året. Der er to lodges i parken, to luksus-camps og tre almindelige. Vi boede på Mikumi Wildlife Camp, som er en af de almindelige.

Vi var inde i parken tre gange; den første eftermiddag, det meste af den efterfølgende dag og den sidste formiddag. Parken var meget grøn og tilvokset, da vi var der i marts, hvilket var utroligt flot, men også gjorde det sværere at spotte dyrene. Vi fik dog alligevel set en masse; tre løver, giraffer, gazeller, empalaer, zabraer, elefanter, bøfler, bavianer, flodheste og masser af fugle.

Løverne så vi tæt ved et vandløb, der løb gennem et rør ind under vejen, hvor to af løverne lå og gemte sig i skyggen. Bøflerne var også meget sjove at se, da de fleste af dem var at finde i et stort mudderhul, hvor de nød at rulle sig rundt i mudderet. De andre dyr såsom gazeller, zebraer og empalaer gik stille og fredfyldte rundt, hvilket vidnede om, at der ikke lever så mange rovdyr i nationalparken.

Mange af dyrene levede i store grupper og jeg har aldrig før set så mange elefanter og giraffer. Der manglede selvfølgelig lige de sidste rigtigt ”spændende” dyr såsom leoparden, geparden og næsehornet. Dem havde vi dog set sidste gang vi var på safari i Tanzania (Serengeti Nationalpark), hvorfor det ikke gjorde så meget – selvom de selvfølgelig havde været sjove at se.

Mikumi National Park er et udmærket valg som safari-destination, men jeg vil ikke anbefale den til mere end en enkelt dag eller to. Det bliver lidt det samme, man kører rundt og ser til sidst. Den er derfor oplagt at vælge i kombination med en anden nationalpark eller et trek op til Udzungwa. Der er gode muligheder for at se vilde dyr og der er mange af dem, men man skal være heldig for at se de rigtigt spændende og mere sjældne dyr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *