Jeg har efterhånden set en del af verden og ikke mindst en masse fantastiske strande. Der findes simpelthen ikke noget bedre end første gang, man sætter sine fødder på en ny strand, og bliver betaget af dens skønhed. Nedenfor har jeg forsøgt at komme med mit bud på de 5 smukkeste strande, jeg har besøgt.

Anse Georgette ligger på øen Praslin i Seychellerne og er uden tvivl den smukkeste strand, jeg nogensinde har set. Vandet fås ikke mere turkisblåt end her og sandet er så fint og hvidt, som det kan blive. For at sætte prikken over i’et er stranden omkranset af flotte granitklipper, der strækker sig ud i vandet og palmer, der vokser helt ned til vandkanten. Anse Georgette er dog ikke den nemmeste strand at besøge, idet den ligger på luksus-resortet Lemurias private område. Det kan dog arrangeres, at man får lov til at komme på en “gæsteliste”, så man kan tilbringe en dag på stranden. Og tro mig, det er uden tvivl besværet værd…

Grace Bay Beach ligger på øen Provodenciales i Turks and Caicos. Turks and Caicos er en øgruppe i Det Carbiske Hav ikke langt fra Bahamas. Når man tænker på Caribien kommer man automatisk også til at tænke på flotte strande – og det kan Grace Bay Beach uden tvivl leve op til. Stranden strækker sig over mange kilometer og er fantastisk hele vejen. Vandet er utroligt inbydende med sin flotte turkise farve og sandet er helt perfekt fint og hvidt. Der var mulighed for vandski, bananbåde, parasailing og mange andre vandsportsaktiviteter.

Anse Lazio ligger på øen Praslin i Seychellerne og er efter Anse Georgette den smukkeste strand i Seychellerne. Eftersigende har denne strand dannet grundlag for udtrykket “en bounty-strand”, idet de allerførste Bounty reklamer blev optaget her. Stranden ligger i en smuk bugt, der er omkranset af palmer og andre frodige planter, der danner en smuk kontrast til det azurblå vand. Kommer man fra den anden side af øen oppe over bjergene, møder der en det smukkeste syn, når Anse Lazio pludselig kommer til syne.

Teluk Pauh er nok ikke en strand, som man hører så tit om, men den ligger på Perhentian Islands i Malysia. Stranden er ikke særligt lang og ligger lidt gemt af vejen i den nordlige ende af Perhentian Island Besar – som er den store af de to Perhentian øer. Ikke desto mindre er stranden utrolig smuk og har også et flot koralrev, som er let tilgængeligt at snorkle ved. Der bliver ofte set havskildpadder her.

Maya Beach, eller som flere nok kender den “The Beach”, ligger på Phi Phi øerne i Thailand. Stranden, der er blevet berømt på grund af filmen The Beach med Leonardo Dicaprio, er ligeså smuk i virkeligheden, som den er på det store lærred. Selve stranden skiller sig måske ikke så meget ud fra de andre strande i Thailand, men omgivelserne gør den til noget særligt. Høje klipper danner en slags sluse, som man skal igennem for at komme hertil. Når det er lavvande, kan man også komme til Maya Beach ad en bagvej -ligesom Leonardo gør i The Beach.

One thought on “Top 5 strande i verden”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *